Menu Sluiten

Witgouden trouwringen

Witgouden trouwringen

De collectie witgouden trouwringen bij, trouwringen-zwolle.nl, is zeer uitgebreid. Deze wit gouden trouwringen zijn in allerlei soorten in onze collectie aanwezig. De witgouden trouwringen worden ook vaak in combinatie met andere kleuren goud gebruikt, zoals bijvoorbeeld met roodgoud of geelgoud.

Hoe komt witgoud tot stand

Goud is van nature geel. Om geel goud wit te maken worden er andere metalen vermengd met dit goud, dit noemt men een legering. Om witgoud wit te maken wordt er o.a. palladium toegevoegd. Vroeger werd er nikkel toegevoegd, maar omdat bij nikkel veel klachten zijn met allergische reacties wordt dat tegenwoordig niet standaard meer gebruikt. Vaak wordt het witgoud tevens voorzien van een laagje rhodium, dit zorgt ervoor dat het witgoud in jullie trouwringen nog witter is. Dit laagje slijt er in de loop van de tijd er weer af. TZ Trouwringen geeft daarvoor de service om het rhodium éénmalig weer gratis aan te brengen.

De verschillende oppervlakte profielen en bewerkingen

 De oppervlakte profielen en bewerkingen van de witgouden trouwringen in onze collectie zijn in de basis onder te verdelen in verschillende profielen. Vlak profiel, laag-bol-, midden-bol- en een hoogbol -profiel. Praktisch ieder model trouwring is aan de binnenzijde ook bol gevormd. Dit zorgt voor een fenomenaal  draagcomfort. Door de bolle vorm in de trouwring is het vaak noodzakelijk dat de trouwringen wel over voldoende dikte beschikken. Jullie kunnen je voorstellen dat er meer bolling mogelijk is als de ringen dikker zijn omdat er eenvoudig gezegd meer materiaal aanwezig is om deze bolling te verkrijgen, dan bij een dunnere trouwring. Daardoor zij de dikkere trouwringen vaak wat duurder dan de dunnere trouwringen.

De goedkope trouwringen zijn vaak wat dunner maar hebben wel de zelfde onderverdeling in de verschillende trouwring-profielen. Alleen de binnenzijde van deze trouwringen zijn vaak niet zo bol als de dikkere trouwringen. Ze zijn aan de zijkanten wel wat afgerond, zodat ze wel gladder aanvoelen.

Bekijk hier de collectie witgouden trouwringen     Trouwring Kopen